2015. június 8., hétfő

Dedikálások - Köszönöm!

Köszönöm mindenkinek, aki eljött a Könyvhétre, hogy találkozzon velem, köszönöm mindenkinek, aki vett egy példányt a Vadhajtásból, és még nagyobb köszönet azoknak, akik el is olvassák, olvasták!

A hőség nagy volt, az izgalom-faktor a magasba csapott, mégis csak ez volt az első dedikálás-élményem. Örülök, hogy személyesen találkozhattam veletek, hogy válthattunk néhány szót. Gyorsan elröppent a rendelkezésre álló egy óra, ez részben az Ekultura.hu stábjának is köszönhető, akik közben interjút készítettek velem. (Amire nagyon kíváncsi vagyok egyébként, hogy milyen lett, mert - emlékeim és szokás szerint - csapongtam és hadartam). Külön öröm volt számomra, hogy olyan olvasóm is kért aláírást, aki e-könyvként vette meg a Vadhajtást :) Elkísért a családom is, jó érzést volt, hogy támogatnak.


Dedikálás közben egy gyors közvélemény-kutatásra is futotta: mindenkitől megkérdeztem, hogy melyik őselem (tűz, víz, föld, levegő) áll hozzá a legközelebb. Az, hogy a tűz nyert, nem olyan meglepő, de az már igen, hogy a tűz-víz pároson kívül csak elvétve merült fel föld vagy levegő. Tüzes(-vizes) nép vagyunk, na! :)

14:00-kor átadtam a stafétát Moskát Anitának, aki nem unatkozott: egy órán keresztül folyamatosan kígyózott előtte a sor, nyilván beálltam én is. Hiába, én már évekkel ezelőtt megmondtam, hogy belőle írósztár lesz, és naugye :)

Háromra átmentem az Ad Astra kiadó standjához, ahol javában folyt a 2045-Harminc év múlva antológia dedikálása, úgyhogy helyet foglaltam az aktuális négyesfogat (Kolozsvári Zsófi, Hernád Péter, Kovács Attila és jómagam) tagjaként. Dedikáltuk egymás könyvét, és másét is, de egyébként jó nagy volt a zűrzavar, legalábbis én úgy észleltem: jöttek-mentek a könyvek, és cetliken jelölték, hogy kinek a nevére kell aláírni. Azért sikerült néhány szót váltanom ismerősökkel és ismeretlenekkel egyaránt :)

Kleinheincz Csillával dedikáltattam az Üveghegyet - nagyon szép az a könyv, most majd be kell szereznem egy új kiadású Ólomerdőt is, hogy jól mutasson a polcon -, aztán készült egy közös kép Anitával, Csillával és velem. Büszkén feszítek két ilyen kiváló író mellett, remélem a közelségükkel ragad rám némi ihlet vagy mifene is.




 A napot megkoronázandó dedikáltattam Hackettel Az időutazás tegnapját, aztán két szatyor Vadhajtással a kezemben elindultam hazafelé. Vasárnap este a fehérvári cimborákkal találkoztam, és dedikáltam a regényemet, megittunk pár sört, beszélgettünk írásról, zenéről, meg miegymásról.


Ja. Elfáradtam.


2015. június 3., szerda

Könyvhét, dedikálások

Holnap kezdődik az Ünnepi Könyvhét Budapesten, a Vörösmarty téren. Június 6-án, szombaton dél és hat között többfelé is meg fogok fordulni, ugyanis két kötetet is dedikálni fogok, és egy csomót dedikáltatni.

Nagy boldogságomra megjelenik limitált papírkiadásban a Vadhajtás, és ennek örömére mindenkit szeretettel várok 13:00-tól a GABO standjánál (46-os). Ajándékba "félperces" történet is jár minden dedikálás mellé.

Aztán ne is menjetek sehová, mert 14:00-tól Moskát Anita dedikálja új regényét, a Horgonyhelyt, ami szerintem az év egyik legnagyobb durranása lesz.

16:00-tól pedig Kleinheincz Csilla dedikálja regényeit, az Ólomerdőt és az Üveghegyet (mivel ez utóbbit még nem szereztem be, ezt pótolni fogom).

Az a jó, hogy Anita és Csilla között pont van egy óra szünet, amikor mindenkit átcsábítanék a Ad Astra kiadó pavilonjához, a 107-eshez, ugyanis megjelent egy vadiúj sci-fi antológia, benne 16 szerző írásával. A hetedik novellát, az Alvilágosodást jómagam szereztem, így többed magammal dedikálni is fogjuk a kötetet. Ráadásul, aki a helyszínen veszi meg az antológiát, A3-as posztert is kap ajándékba.

Aztán az Agave kiadó standja környékén fogok felbukkanni, mivel 17:00-tól Markovics "Barandon Hackett" Botond dedikálja az Időutazás tegnapját. Azt is meg kell még vennem, de az egy jó alkalom lesz rá :)