2012. február 24., péntek

Megjelenek - Sár, vér, levendula

Örvendetes hír: április 9-én megjelenik a Historium kiadótól a Sár, vér, levendula c. antológia, benne egy novellám Göröngyös utak címmel.

Ez most nem fantasy, nem sci-fi, hanem történelmi köntösbe öltöztetett fikció a középkorból, Csókakő várának árnyékából.

A novellát pályázatra írtam, amelyhez Sár (hétköznapi élet), Vér (hadakozás), Levendula (romantikus) témakörökben vártak írásokat. Én a hétköznapi életet céloztam meg, akik ismernek, azok tudják, hogy az áll hozzám a legközelebb.

Itt a molyos link, itt pedig a kötet bemutató videója.

A fülszöveg:

"Tizenkét író, tizenkét zseniális történet a sáros, véres, levendulaillatú középkorból.

A kötet szerzői hivatalosan amatőrök, hiszen nem mutatkoztak még be önálló könyvvel, nem köszönnek ránk óriásplakátokról, és nem hangos tőlük a sajtó. Az olvasó azonban mégis meglepődhet, méghozzá okkal: azt a lendületet, frissességet, íráskészséget, tehetséget és kreativitást, mellyel a Sár, vér, levendula tucatnyi szerzője bír, sok nemzetközi hírű sikerszerző megirigyelhetné.

E rendhagyó, tematikus antológia segítségével különleges időutazást tehetünk a kilencedik és a tizenhetedik század között. Átélhetjük annak a harcosnak a vívódását, akinek a törzse megölte Gellért püspököt. Megismerhetjük az ingatag, részeges Vak Béla király feleségét, aki Aradon hatvannyolc magyar nemesnek nyújtja át a mérges kelyhet. Együtt kereshetjük a Szentföldről hazatérő, kiábrándult lovaggal János pap országát. A crécyi csatában, mely a Monty Python legelborultabb pillanatait idézi, úgy ronthatunk az ellenségre, hogy közben a hasunkat fogjuk a nevetéstől. A török által ostromolt nagyváradi végvárban pedig megtudhatjuk, miféle titkos fegyvert agyalt ki és rejtett el költeményeiben Janus Pannonius.

Nem kétséges, hogy a Historium Kiadó Fiatal magyar prózaírók sorozatának első kötetét jegyző írók neveivel találkozni fogunk még a jövőben."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése