2012. november 12., hétfő

Bezár a fény

Az első regényem várható megjelenési dátuma: november 20!

Emlékszem, gyerekkoromban az volt az álmom, hogy belépek egy könyvesboltba, és a polcon szembetalálkozom a könyvvel, amelyre a nevem van írva. Ez most valóra válhat. Igaz, azóta sok idő telt el, az álmok is változnak, és persze a könyvpiac is. Most már a nagy álmom, hogy tetsszen az olvasóknak, amit írok. Ez hamarosan kiderül.

A Bezár fény tavaly készült el: januártól áprilisig ötletelés, szinopszis, aztán tavasztól őszig a tényleges írás, majd ősztől télig a szerkesztés javítással ment az idő.

Az egész történet motorját a Tolvajok városa című Ben Affleck film adta: tetszett a pénzszállító kirablós jelenet, és arra gondoltam, ilyet én is akarok írni. Persze mágiával fűszerezve. Ebből az elképzelésből nőtte ki magát ez a történet, az alvilágból kitörni vágyó főhős. Az alvilág több értelmet nyer a sztori folyamán, és a mágia is egyre több teret követel magának.

Tökös akcióregényként gondoltam rá mindig, sok lövöldözéssel, üldözéssel, robbanással, de azért igyekeztem némi mögöttes tartalmat is becsempészni, persze csak módjával. A szereplők nem agysebészek, de a szívük a helyén van, és végül már csak az számít, hogy meg tudják-e őrizni becsületüket: már nyilván az adott keretek között.

Ezért is kapta a könyv ezt a mottót: "Az alvilágból nem csak felfelé vezet út".


A borító Tasi Zsuzsa munkája, amiért ezúton is köszönetet mondok. Tudom, nehéz volt velem az együttműködés, de szerintem a végeredmény nagyon jó lett.

A regény bár a Zenit-sorozat negyedik részeként jelenik meg, önállóan is élvezhető, csak gyenge szálakkal kapcsolódik a korábban megjelent történetekhez (Horváth György: Ólompegazus, Massár Mátyás: Balor szeme, S. Kolozsvári Zsófia: Se vas, se tűz).

Az Alexandra kiadó honlapján előrendelhető a könyv igen kedvező áron, úgyhogy csak biztatni tudok mindenkit :)

És végül a fülszöveggel zárom ezt a bejegyzést (a későbbiekben további infót is megosztok, ha van rá igény):

Öt év börtön után törékeny a szabadság. Mark Virgil hiába keres kapaszkodókat, Londonban minden megváltozott. A bátyja, akitől a legtöbbet remélte, elköltözött, a barátai átverték, még az alvilágban is új vezető bukkan fel a titokzatos Varázsló személyében.
Mark csak biztos jövőre vágyik, de képtelen elszakadni a múlttól, és hamarosan újra egy bankrablás közepén találja magát, ahol mágiával szerelkeztek fel a törvénnyel szemben. Csakhogy most nem a rendőrség csap le rájuk.
Marknak szembe kell néznie félelmeivel, vágyaival, miközben egyre rosszabbra fordul a sorsa. A segítség nem az ismert világból érkezik: egy szellemlány menti meg a fiút, és cserébe ő is szabadságot kér.
A börtönviselt fiú egy ősi vasszűz nyomába ered, oldalán egy thaiföldi prostival, sarkában pedig egy túlvilági erőket birtokló férfival, aki hajlandó akár a poklot is rászabadítani a világra, hogy elérje céljait.
Hogy az út végén a kék égbolt, vagy az izzó mélység várja őket, csakis rajtuk múlik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése